Jouw drager, jouw opties (2): gespen naar keuze

Het samenstellen van een drager is meer dan de keuze voor het model en de vulling van de schouderbanden en de heupband. Je kunt namelijk voor full buckles en onbuhimo’s ook kiezen tussen laddergespen of klikgespen op de schouderbanden. Half buckle dragers hebben lange stukken draagdoek als schouderbanden en dus geen sluitsysteem. Voor de heupband kun je kiezen tussen dual en single adjust gespen.

Soorten gespen

Klikgespen en laddergespen hebben beide voor- en nadelen. Het grote nadeel van laddergespen vind ik dat ze niet los kunnen. Maar hé, dat is ook meteen het grote voordeel. Sommige kinderen vinden het namelijk heel interessant om met gespen te spelen. Voor die kinderen is het risico te groot om klikgespen te gebruiken! Laddergespen bieden in dat geval een prima oplossing 🙂

De klikgespen vind ik vooral handig voor kindjes die je zowel op de rug als buik draagt. Zelf vind ik het namelijk een heel gedoe om het borstriempje vast te klikken, laat staan aan te trekken als ik Menno op mijn buik draag. Hoe ouder hij wordt, hoe zwaarder buikdragen ook wordt… Tegenwoordig zijn die momenten dan ook zeldzaam. Maar een jaartje geleden vond hij het nog wel eens fijn om even te slapen in de drager. En dat deed meneer het makkelijkst als ik hem op mijn buik droeg. Op die momenten vond ik het fijn om de banden los te kunnen maken en kruislings over mijn rug weer vast te maken.

Gespen op de schouderbanden

Voor klikgespen gebruik ik daarnaast meestal 4cm breed band en brede gespen, voor ladderlocks gebruik ik standaard 2,5cm breed band. Als je dun band vindt snijden, kun je dus ook beter voor klikgespen kiezen. Aan de andere kant is 4cm breed band ook niet voor iedereen prettig, en kies je in dat geval voor laddergespen of kleinere klikgespen.

Gespen op de heupband

Voor de heupband gebruik ik zelf graag de 5cm brede dual adjust gespen. Deze gespen kun je aan twee kanten aanspannen, waardoor de gesp niet steeds op dezelfde plaats op je buik of rug hoeft te drukken. De single adjust gesp kan naast of op de heupband geplaatst worden. Naast de band werkt voor mij sneller, maar is niet altijd even prettig dragen. Ik kan hem dan ook prima op de band vastgezet worden, maar zoals gezegd is de locatie dus altijd dezelfde. Hierdoor kan de gesp soms irriteren tegen je onderarm.

Contact?

Wil je naar aanleiding van dit stuk meer informatie? Stuur me dan een email (info@morskadesign.nl) of neem contact op via Facebook. Blijf op de hoogte van het laatste nieuwe van Morska Design door mijn Facebook-pagina te volgen 🙂

Bestellen?

Weet je nu voldoende, of wil je de prijzen bekijken voor verschillende dragers? Kijk dan eens bij de canvas-dragers, alle dragers of wrap-conversions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *