Stash

In de draagdoeken-wereld wordt je totaal aan doeken en dragers ook wel je “stash” genoemd. Op Facebook komen vooral op zaterdag de nodige foto’s van stashes voorbij. Het is dan namelijk SSS: Stash Shot Saturday. Ach, je moet er maar opkomen 😉

De Reden

Maar waarom zou je nou een stash willen? Je kunt toch maar met één doek of drager tegelijk dragen zou je zeggen. En ja, dat klopt. Toch is er zelfs in dit huishouden waar we (lees ik) weinig met doeken dragen een stash aanwezig. Die voorraad is echt niet alleen bedoeld voor de verkoop. Sommige doeken ben ik totaal niet aan gehecht, al vind ik ze wel mooi. Die doeken mogen bij interesse dan ook zonder hartzeer verhuizen naar een andere draagmama. We hebben ook doeken, die we liever niet verkopen. De belangrijkste daarvan is de Magical Forest Teal. Menno is werkelijk dol op die doek, en vraagt ook specifiek naar die doek als hij ziek is of niet lekker in zijn velletje zit.

Ook ik heb verschillende maten doeken op voorraad. Mijn basis is een maat 6, maar doordat ik graag voor afknoop ben ik ook blij met mijn maat 7 doeken. Voor bijzondere knopen heb ik dan weer graag een maat 8, en voor snelle rugknopen een maat 5. Kortom, minimaal 4 doeken zijn dan wel handig 😉

Als we er dan ook nog bij optellen, dat sommige blends fijner zijn bij warm/koud weer, of juist draagkrachtiger zijn voor zwaardere kindjes, of lekker soepel voor een pasgeborene… Dan begrijp je dat er al snel een stapeltje doeken ligt. Zelf draag ik vooral met hennep en linnen blends (al dan niet in combinatie met katoen), omdat dat voor mijn 14kg peuter toch wel prettiger is dan 100% katoenen doeken.

Stash draagdoeken
Stash draagdoeken

Doeken en Dragers

Dragers hangen hier ook in verschillende maten aan de kapstok. Letterlijk aan een haakje, want die dragers worden veel meer gebruikt dan de doeken. Voor zowel Nora als Menno hangt er standaard een drager klaar. Omdat ze best veel in lengte verschillen, hebben ze allebei hun eigen drager. David heeft liever een drager met een brede heupband, dat geeft hem meer comfort dan mijn dragers. Maar tja, zijn dragers zijn voor mij dan weer veel te wijd! Dus hangt er voor Menno een drager die ik pas en één die David past. En voor Nora hangt ook zo’n set. Dat maakt samen dus 4 dragers aan de kapstok.

Voor de snelle rekenaars onder ons, maakt dat dus een stash van 8 doeken/dragers in gebruik door ons 4-en. Doeken en dragers zijn daarbij ook niet echt goedkoop. Zowel doeken als dragers zijn er in allerlei prijsklassen. De onze vinden we wel meevallen, maar toch. De waarde van die 8 doeken is al een mooie kinderwagen bij elkaar. Gelukkige behouden doeken en dragers hun waarde goed. We hopen aan het einde van de draagdagen dan ook nog een stukje investering terug te verdienen 😉 Voorlopig willen we daar nog niet aan denken. Zowel kleuter als peuter en wijzelf genieten nog teveel van de draagmomenten en draagdagen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *