Dragen in een draagzak?

In de vorige blog vertelde ik over de verschillende doeken. Maar je kunt er ook voor kiezen je kindje in een draagzak te dragen. Er zijn een aantal dragers op de markt, waar je zelfs een pasgeboren baby in kunt dragen. Hoewel dit goedkoper is, dan eerst een doek en dan een drager, adviseer ik voor een pasgeboren baby toch een doek. Je kindje zit dichter tegen je aan, en dat geeft zeker in de eerste maanden meer geborgenheid.

Jokie Morska drager, peutermaat
Jokie Morska drager, peutermaat

Maat van de drager

De meeste dragers zijn geschikt voor een aantal kledingmaten. Voor de ergonomisch draaghouding, is het belangrijk om de goede maat te kiezen. In een te grote drager, moet je kindje zijn beentjes te ver spreiden. In een te kleine drager gaan de benen “hangen”. Er zijn ook dragers die verstelbaar zijn. Daardoor kun je ze langer gebruiken. Deze zijn vaak wel wat duurder.

Een draagzak heeft als voordeel dat hij veel sneller om te doen is dan een draagdoek. Dat maakt een drager makkelijker voor kindjes die vaak “op en af” willen: tijdens een dagje weg, thuis het huishouden of tijdens wandelingen bijvoorbeeld. Over de verschillende types vertel ik later meer.

Type drager

Naast het type drager kun je ook kiezen tussen een drager van canvas(katoen) of van draagdoekenstof. De laatste wordt ook wel wrap conversion genoemd. Dragers van canvas dragen prima en bieden voldoende comfort. Een wrap conversion wel veel soepeler en draag nóg fijner dan een canvas-drager. Een wrap conversion is echter wel een stuk duurder dan een canvas-drager. Naast de kosten van het maken zelf, betaal je ook voor de draagdoek. En draagdoekenstof is veel duurder dan canvas. Hoe duurder de doek van je keuze, hoe duurder in dat geval je drager is. Sommige merken verkopen zelf al wrap conversions. Ook kun je kiezen om een wrap conversion te laten maken door een atelier. Een tussenoplossing is een half-conversion, waarbij de buitenkant van draagdoekenstof is en de binnenzijde van canvas.

Kies wat je mooi en fijn vindt, maar zorg in ieder geval dat je een ergonomische drager kiest. Dat is beter voor je kindje en geeft jou veel meer steun en comfort!

(c) geschreven door Denise Kunst van Morska Design (www.facebook.com/morskadesign)

Eerder gepubliceerd op www.modernemoeders.nl

Nora in Kokadi Flip XL, rainbow stars
Nora in Kokadi Flip XL, rainbow stars
Nora in Morska drager, wrap conversion Magical Forest Winter Night, kleutermaat
Nora in Morska drager, wrap conversion Magical Forest Winter Night, kleutermaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *