Voorjaar!

slechtvalk

Heerlijk, vandaag is het de eerste dag van de lente. Eigenlijk vind ik de winter niet eens zo heel erg. Maar als het dan voorjaar wordt, en de natuur wordt weer wat groener… Dan ben ik er toch wel weer aan toe.

Natuur

We hebben de luxe dat we binnen enkele minuten wandelen al in een natuurgebiedje lopen. En wat voor één! Geregeld vliegen de ijsvogeltjes ons voorbij, en Vlaamse gaaien bezoeken ook de tuinen.
Hertjes zie ik niet zo vaak, maar dat komt omdat ik meestal niet zo vroeg met de hond wandel 😉  Vanmorgen viel het me voor het eerst weer op, dat er veel vogeltjes floten. Merels, vinken en mezen lieten zich goed horen in de voorjaarszon. Ze kondigen echt het voorjaar aan. Heerlijk, de tijd van naar buiten-zonder-jas breekt weer aan. Lekker buiten eten, schuifpui open en buiten werken, ik heb er zin in! Afgelopen weekend hebben we alvast een start gemaakt met de tuin op te ruimen. De buxushaag is voor een deel geknipt. Jammer genoeg begon het hard te regenen toen ik de bovenkant af had. Ergens deze week de zijkanten van de heg dus maar onder handen nemen!

Landelijk wonen

Nog een paar dagen geduld, en dan hoop ik dat de koeien ook weer in de wei staan. De weides liggen er in de winter altijd zo verloren bij, met kuddes koeien oogt het veel gezelliger. Zeker als de schapen in de wei ernaast er ook weer staan, en ook de paarden weer naar buiten komen. Ja, we wonen in een kleine kern met veel landbouw 🙂 De kinderen blijven het geweldig vinden om naar de dieren te kijken. Meestal lopen we dan een extra rondje met de hond, om ze allemaal te zien.

Vandaag op de eerste dag van het voorjaar heb ik een langere wandeling gemaakt dan ik meestal doe. Want natuurlijk laat ik tussen de middag ook de hond uit! Omdat er wat honden en hun baasjes voor ons uit liepen, weken we af van onze normale route. Daarom kwamen we bij een ander gangetje het natuurgebiedje uit. Daar had ik even een klein baalmomentje. Ik had mijn telefoon niet bij me… Op een klein grasveldje tussen de huizen werd een duif aangevallen door een slechtvalk. De duif wist uiteindelijk toch te ontsnappen omdat de valk afgeleid was door mijn aankomst. Toch vond ik het best bijzonder om te zien. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat een valk een vogel van zijn eigen formaat zou aanvallen. Toch deed hij/zij dat en bijna met succes. Ik gok dat de volgende duif minder geluk gaat hebben!

Hopelijk is het weer morgen minstens zo fijn als vandaag! Want dan ga ik met de kinderen lekker naar buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *