Verfproject Uilen: stap 2

Wauw wauw wauw!!! Vandaag heb ik drie onderdelen van de drager-in-wording gekleurd.
Als eerste waren de stukken voor de schouderbanden aan de beurt. Ik wilde toch echt wel een donkerdere tint dan het rugpand. Dus in plaats van 6 liter water met soda en 500ml water om de verf op te lossen, heb ik in totaal maar 4 liter gebruikt. En met succes, de kleur is inderdaad veel donkerder geworden. Nog steeds is het echt geen “ocean blue”. Mogelijk moet “je” daarvoor twee keer kleuren? Ik ga het nu in ieder geval niet proberen, want ik ben er zo tevreden mee. De heupband mocht van mij een tintje lichter, maar hij moest ook weer niet zo licht worden als het rugpand… Ik heb toen toch maar de gok genomen en een liter water met extra soda aan het verfbad toegevoegd. Na een uurtje leken de stukken voor de heupband inderdaad goed gekleurd en ietsje lichter dan de ondertussen uitgespoelde stukken voor de schouderbanden.
Toen restte alleen nog de stukken voor het slaapkapje. Ik twijfel nog steeds of die donker of licht moeten. Maar goed, donkerder kan altijd, lichter is niet mogelijk zonder ook de tekening van de uilen aan te tasten. Dus ook deze stukken verdwenen in het al twee keer gebruikte verfbad. En ja, deze stukken zijn een heel stuk lichter geworden.
Zoals je kunt zien op de foto, heb ik nu echt 4 tinten korenbloemblauw 😉 Het stuk bovenaan is voor de schouders, links is het slaapkapje, midden is het rugpand en rechts de heupband. Volgende week gaan ze hopelijk in elkaar!
4 tinten korenbloemblauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *