Verfproject Uilen: stap 1

Verfproject Uilen: stap 1

Ja! Eindelijk kom ik er dan aan toe.
Na lang twijfelen om toch weer een eigen doek aan te schaffen, heb ik een paar weken geleden besloten tóch de Natibaby Magical Owls-Classy (ofwel Classic) te kopen. Deze doek lijkt me namelijk perfect om te verven. Prachtig contrast, en de mogelijkheid iedere component van de drager een andere kleur te geven. Heel apart maar wel bijzonder!
Met enkele weken geduld, werd het pakketje onverwacht bezorgd. En oh, wat is deze doek heerlijk zacht direct uit de verpakking! Snel de wasmachine en droger in, en dan ook maar direct het strijkijzer aangezet om deze pracht te strijken. Toch bleef het daar even bij. De kleine man en z’n al wat grotere zus willen niet meer in een draagdoek gedragen worden. Tijd om te knippen had ik niet (veel), laat staan tijd om te gaan verven. Een bezoekje aan een groothandel bracht na een paar weken toch wat vaart in het geheel. Ik had al weken lopen denken welke kleuren ik zou willen, maar keuzes maken bleek lastig. In de groothandel heb ik de kleuren rustig naast elkaar gelegd, teruggelegd, verlegd en uiteindelijk met 5 kleuren in mijn mandje doorgegaan: rood, blauw, groen, geel en paars. Alleen oranje ontbreekt nog voor de regenboog 😉
Het knippen van het patroon bleek snel gebeurd. Ach, dat wist ik ook wel, het was niet de eerste keer dat ik het patroon ter hand nam. Maar omdat ik toch niet meteen ging verven ’s avonds, alle stukken aan de kant gelegd, het zigzaggen komt later wel… En dat later was dus vandaag! Eindelijk tijd en zin om het project écht te beginnen, dus ook de tijd genomen alle losse delen af te werken.

Uiteindelijk besloot ik met het grootste stuk te beginnen: de rugpanden! Mijn eerste gedachte was dat dit paars moest worden, maar op het moment van verf toevoegen, besloot ik toch voor blauw. Intuïtie? Of toch een onbewuste voorkeur? Geen idee, blauw ging in de emmer in ieder geval. En toen was het wel even schrikken! Want het water kleurde paars, heeeeeeel erg paars!
Na een uur in het verfbad kon het spoelen beginnen, en ook het spoelwater bleef paars! Ondertussen ben ik vele spoelingen verder, en lijkt de stof richting blauw te kleuren. Al vind ik het nog steeds meer lavendel dan blauw. Dit grapje wordt morgen vervolgd. Nu staan de stukken nog lekker te weken, morgen nog een keer spoelen en drogen 😉

In bad! Na het bad ;-) Na veel, heel veel spoelen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *